top of page
image0%2520(2)_edited_edited.png
image0%2520(2)_edited_edited.png
Voetbal voor Mini's - Parkstad Mini's
Voetbal voor Mini's - Parkstad Mini's

Concept

Voetbal Voor Mini’s is een voetbalconcept gericht op kinderen van 2 t/m 6 jaar. Door middel van sportieve, uitdagende, leerzame en vooral leuke oefeningen laten we kinderen op een speelse manier kennis maken met voetbal.  De oefeningen zijn er op gericht om de motoriek, het balgevoel en het coördinatievermogen te ontwikkelen en te verbeteren.


Ook wordt er aandacht besteed aan een warming up en lichaamsoefeningen, doen wij diverse spelletjes op muziek en laten we de Mini’s samenwerken met elkaar of met de ouder waardoor de sociale vaardigheden een boost krijgen.
De oefeningen duren ongeveer 10 minuten. Een training duurt 55 minuten.

In de winter trainen wij in een sporthal. In de zomer trainen wij in de buitenlucht op een voetbalveld.

Voetbal Voor Mini’s is meer dan alleen op zaterdagmorgen tegen een bal trappen. Beweging heeft grote invloed op de totale ontwikkeling van een Mini.  Het sociale aspect staat bij ons zeer hoog in het vaandel.  Ook aan het ontwikkelen van het cognitieve vermogen hechten wij veel waarde.

 

Het is belangrijk om een Mini veel te laten bewegen en te ontdekken. Bewegen heeft een positieve invloed op het tegengaan van overgewicht en bewegingsachterstand. Voor (jonge) kinderen is spelenderwijs bewegen dus heel belangrijk.

Na de les krijgen de Mini’s altijd een gezonde snack, een drankje en een tekening. Wij besteden dus ook aandacht aan gezond leven.

Voetbal Voor Mini’s is er voor alle kinderen van 2 t/m 6 jaar. Bij veel voetbalclubs is het niet mogelijk om je op jonge leeftijd al in te schrijven. Daar ontbreekt vaak de kennis en geschikte trainers. Omdat wij werken vanuit vaste locaties, met meerdere trainers en een grote dosis ervaring kunnen wij de Mini’s kennis laten maken met bewegen en voetbal in het bijzonder.

Ook hebben wij al het benodigd materiaal om er iedere week weer een leuk en leerzaam feest van te maken. Daarnaast zijn de lijntjes met allerlei sportverenigingen in de buurt kort.

Op dit moment bestaat Voetbal Voor Mini’s uit Parkstad Mini’s en Beekdaelen Mini's. In de toekomst zullen hier nog een aantal aan worden toegevoegd.

Iedere Mini is verschillend. Sommigen Mini’s vinden het direct fantastisch, sommigen vinden het in het begin een beetje spannend.  Voor het eerst in aanraking met een geheel nieuwe omgeving en nieuwe mensen is een spannende ontdekkingsreis. Wij hebben de kennis en ervaring om deze Mini’s op hun gemak te stellen. Uiteraard speelt ook de ouder hier een rol in.

In de jaren dat wij deze lessen geven blijven wij ons verbazen over de metamorfose die Mini’s ondergaan. 

 

  • Het verlegen nagelbijtende jongetje van les 1 is in les 10 omgetoverd tot een Mini met veel zelfvertrouwen die uitleg geeft aan anderen.

  • Het meisje die bij aanvang van het seizoen alleen de schietoefeningen mee doet omdat “rennen nu eenmaal niet zo leuk is” blijkt na afloop van 2 seizoenen een getalenteerd hardloopster.

  • De broertjes en zusjes die eindelijk samen voetballen zonder ruzie te maken en zelfs naar elkaar toe groeien.
     

Dit soort voorbeelden zien wij ieder seizoen met grote regelmaat voorbijkomen. Het is wellicht een cliché maar daar doen wij het voor!

Trainers

De lessen worden gegeven door minimaal 3 enthousiaste train(st)ers welke ook affiniteit hebben met voetbal. De ouders gaan in de jongste categorieën ook mee het veld op. Wij verwachten van ouders een positieve, actieve en stimulerende rol. De training is voor ouders niet intensief. Sportieve kleren en schoenen voor Mini en ouder zijn wel aan te raden. 
 

Seizoenen

Iedere zaterdag is er een training en een seizoen bestaat uit 10 reguliere trainingen en 1 inhaaltraining. Na deze reeks van 11 is het seizoen afgelopen. 

Diploma
Na afloop van de training zorgen de trainers altijd voor een stuk fruit en iets te drinken zodat de Mini’s wellicht een beetje vermoeid maar met een voldaan gevoel naar huis gaan. In de laatste training van het seizoen is er een diploma-uitreiking waarbij de Mini’s allemaal een diploma ontvangen.   
Bij Voetbal Voor Mini’s draait alles om plezier maken en hebben. Zowel voor de Mini’s als voor de ouders en trainers is dit een uniek leuke ervaring die u zeker niet mag missen!

Nog meer informatie nodig? Stuur dan gerust een mailtje naar info
@voetbalvoorminis.nl of vul het contactformulier op onze website in.

DSC09408.jpg
Voetbal voor Mini's - Parkstad Mini's
bottom of page